Missie van ELIXR.

 

De nóg BETR. missie van ELIXR. 

ELXIR. is ontstaan uit de wil om mensen letterlijk te verbeteren met de beste producten. Het uitkiezen en kopen van CBD producten die bij je passen moest toch eenvoudiger en beter kunnen. In plaats van je een ongeluk te zoeken via zoekmachines op internet of in een shop verdwalen tussen tientallen of zelfs honderden producten wilden wij duidelijkheid voor de klant. En niet alleen zijn onze producten van de meest hoogwaardige kwaliteit, ook in onze bedrijfsprocessen gaan we voor gezondheid. Dat betekent; minder gebruik van plastic en meer focus op hergebruik en samenwerking met 'groene' initiatieven.

 

Een lang en gezond leven.

Bij ELIXR. vinden we het belangrijk dat de voedingssupplementen die jij aankoopt van hoogwaardige kwaliteit zijn. Dat is namelijk niet alleen goed voor je gezondheid, want je verrijkt je lichaam en geest, maar het is ook minder belastend voor het milieu! Als we met z’n allen zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen gebruiken die op een eerlijke manier zijn vervaardigd en vervoerd, kunnen we de impact van vervuilende productieprocessen verminderen!

 

Bezorgen zonder zorgen!

Het bezorgen van pakketjes is helaas nog steeds gebonden aan CO-2 uitstoot. Gelukkig is onze partner PostNL ook bezig met het verkleinen van de impact op onze planeet. Zij werken namelijk keihard om vanaf 2025 volledig uitstootvrij te bezorgen in 25 binnensteden, door gebruik te maken van fietsen en elektrische voertuigen. Ook via Bunq doen we mee met groene initiatieven. Voor iedere 100 euro die wij uitgeven wordt er een boom gepland. Hoe mooi is dat! Laten we er met z'n allen zorgen dat we door de bomen het bos niet meer zien!

Dit wordt nóg BETR!

Minder plastic en meer efficiëntie

Onze verzenddozen worden gemaakt van FSC-karton en worden dus zo duurzaam mogelijk geproduceerd. We versturen voedingssupplementen momenteel in één formaat doos. Daardoor zit er soms nog lege ruimte in de doos en als we voor al onze producten een doos willen gebruiken waar de supplementen perfect in passen, hebben we meer verschillende maten dozen nodig. Die uitdaging is nu nog te groot. Wel zijn we bezig met het testen van glazen potten die je thuis kunt neerzetten. De navulverpakkingen komen dan in brievenbuspakketjes gemaakt van FSC-karton. 

Daarnaast hebben we onszelf het doel gesteld om voor het eind van 2020 geen plastic meer te gebruiken voor het verpakking van voedingssupplementen. We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Heb jij recycling-tips of heb je een suggestie voor het verminderen van ons plastic gebruik? Laat het ons weten. Daar worden we blij van!

Wij staan voor eerlijk en transparant zijn. Bij al onze producten maken wij een dossier waar alles in staat vastgelegd over het betreffende product. Deze kun je bij ons opvragen, zodat je precies weet wat je binnenkrijgt. Wel zo prettig, nietwaar?

 

Toekomstige plannen voor ELIXR.

Onze grootste uitdaging is het verduurzamen van onze verpakkingsmaterialen. Stap voor stap proberen we hier betere keuzes in te maken en het gebruik van plastic zo veel mogelijk uit te bannen. In het aankomende jaar verwachten we ook stappen te kunnen maken in het ontwikkelen van efficiëntere verpakkingen en een duurzamere verzending van onze supplementen. Daarnaast zijn we keihard bezig om de grondstoffen, de vervaardiging hiervan en het vervoer zo duurzaam en optimaal mogelijk te maken. Wij willen uiteindelijk 100% biologisch gecertificeerde grondstoffen, opslag en transport bereiken nog voordat de zon ondergaat.

 

Help ELIXR. nóg BETR. te worden!

Sta jij ook voor een gezonde aarde en mens? Weet jij precies hoe wij onze processen kunnen optimaliseren en vergroenen? Become a ELIXR. hero and let us know! ELIXR. helden zijn immers nog sterker in teamverband!